АКТУАЛЬНО

«Отець Андрій був тим незламним Христовим воїном, який не зрадив Церкви», - владика Володимир (Війтишин)

П'ятниця, 11 липня 2014, 16:49
10 липня у приміщенні музею Визвольних змагань Митрополит Володимир (Війтишин) благословив відкриття виставки особистих речей о. Андрія Бандери, батька Степана Бандери.

«Найкращий момент відкриття цієї унікальної виставки - пам'ять про отця Андрія і наша молитва за його душу. Оглянувши цю виставку, переймаємося тим міцним духом ревності служіння отця Андрія Богові, Його Святій Церкві та Батьківщині - Україні», - зазначив владика Володимир.

Він наголосив, що о. Андрій був тим незламним Христовим воїном, який не лише не зрадив Церкви, а й зумів виховати міцну українську родину. «Він для нас є прикладом вірності служіння та прикладом для наших сучасних українських сімей, які повинні бути такими, як священича сім’я отця Андрія», - сказав Митрополит.

На виставці представлені унікальні речі з Тростянецької церкви в Долинському р-ні. У ній впродовж 1936-1941 рр. був парохом о. Андрій Бандера. Тут є речі літургійного вжитку, духовна література, стихарі, фелон, хоругви, які вишили жителі села за ініціативи священика, цінні документи і листування з дітьми. А ще - крісло, на якому, як стверджують працівники музею, сидів колись о. Андрій Бандера. Воно, як і багато інших речей, представлених на виставці, старе і потребує реставрації.

Єрей Юрій Трухан,
прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next