АКТУАЛЬНО

Отець Андрій Зелінський провів зустріч з франківськими семінаристами

П'ятниця, 19 квітня 2019, 13:52
17 квітня 2019 року в Івано-Франківській духовній семінарії імені свщмч. Йосафата відбулася конференція капелана отця Андрія Зелінського, ТІ, на тему «Стежками Софії Київської: рефлексії на послання Глави УГКЦ».

Зустріч розпочалася із спільної молитви. Згодом віце-ректор ІФДС прот. Андрій Чорненко подякував від імені Митрополита Володимира Війтишина за візит і готовність ділитися своїм знанням і набутим досвідом.

Спочатку о. Андрій Зелінський пояснив, що його основне завдання – провести зустрічі з якомога більшою кількістю духовенства, монаших чинів і згромаджень, семінарій і навчальних закладів України, адже це саме ті кола й інституції, які мають змогу розвивати і поширювати українську ідентичність.

Отець наголосив, що одним із найважливіших завдань УГКЦ є відродження і пропагування української самобутньої ідентичності.

Особливу увагу доповідач звернув на поняття «Софія Київська» або «Софійність». «Софійність – це ціннісні засади особистісного розвитку»«Звернувшись до історії, можемо побачити, що в час Київської Русі Церква була головним засобом для консолідації (об’єднання) суспільства», –  зазначив о. Андрій.

На завершення кожен присутній міг поставити запитання, яке його цікавило, і отримати вичерпну відповідь.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next