АКТУАЛЬНО

Отець Любомир Яворський поінформував Синод Єпископів УГКЦ про розвиток військового капеланства в Україні

Четвер, 11 вересня 2014, 21:07
«Головний меседж, який я хотів донести до наших владик, – незважаючи на відсутність законодавства в Україні, військове капеланство розвивається. І на сьогодні в зоні бойових дій на Сході України побував 31 капелан нашої Церкви», – розповів о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Отець Любомир виступив із доповіддю про розвиток військового капеланства в Україні на Синоді Єпископів УГКЦ, який від 6 до 14 вересня проходить у Брюховичах. Він просив членів Синоду Єпископів УГКЦ замислитися над тим, щоб розробити спільне бачення щодо дальшого розвитку військового капеланства. «Нам треба вже зараз думати про реабілітацію військовослужбовців, про програми піклування дітьми загиблих воїнів», – зауважив капелан.

«Владики сприйняли мою доповідь і висловили бажання працювати в цьому напрямку. Можливо, дехто з них відкрив для себе сферу військового капеланства в нашій Церкві…» – розповів священнослужитель. Отець Любомир наголосив, що Церкві дуже потрібні священики, які б їхали на служіння в зону АТО.

Він привіз на Синод молитовник, в який потрапив осколок зі «Смерча». «Осколок влучив у герб нашого Департаменту, посередині якого зображений Ісус Христос… Нечистий проявляє свою найбільшу лють, коли проколює Тіло Христове. Тіло Христове – це і наше, людське, тіло. Ми всі дуже страждаємо і зазнаємо великого болю», – сказав військовий капелан.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next