АКТУАЛЬНО

Отець Мирон Бендик: “Перше місійне завдання нашої Церкви - дійти до всіх вірних, хоч би де вони у світі були”

Середа, 24 червня 2015, 11:45
Перше місійне завдання нашої Церкви - дійти до всіх вірних, хоч би де вони у світі були. Про це заявив ректор Дрогобицької духовної семінарії д-р Мирон Бендик під час курсу місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання у Львівській духовній семінарії.

“Місійний наказ Христовий стосується і нашої Церкви. І наше перше завдання, яке формулював ще митрополит Андрей Шептицький, – дійти до всіх наших земляків, хоч би де вони у світі були. Це завдання ми ще не виконали, адже дуже багато є місць і регіонів, куди ще не доїхали греко-католицькі священики, але де є наша діаспора, наші люди. І куди потрібно прийти”, - зазначив о. Мирон Бендик.

Друге місійне завдання УГКЦ, як відзначив ректор, – це завдання екуменічне: відновити єдність Київської Церкви. “Це полягає в тому, що ми, греко-католики і православні, відновлюємо визнання єдності у вірі і сопричастя в таїнствах. Ми є греко-католики і православні. Але так не було історично. Ми говоримо про віру святого Володимира, про його хрещення, яке з Києва поширилося на всі наші регіони. Між українцями греко-католиками і православними немає мовного, культурного, ментального бар’єру. І тому для нас набагато простіше реалізувати це завдання, ніж для будь-кого ще. Це місія Церкви, священиків. Ми не переходимо у православ’я чи православ’я не переходить в УГКЦ, але і православні, і греко-католики входять у взаємну єдність, або сопричастя”, - підкреслив ректор Дрогобицької духовної семінарії.

Він також відзначив, що для розвитку місійності важливий людський фактор, зокрема мислення і діяльність священика. “Церква не буде рости, якщо її духовенство не мислитиме широкими категоріями. Ми є глобальна Церква, тож замало мислити тільки категоріями України. В одній Росії мешкає п'ять млн українців. Це люди обділені, вивезені, репресовані, там живуть їхні діти, внуки, і вони мають право чекати, що до них прийде свій священик. Величезна потреба у священиках у східній діаспорі. Це не тільки наша місія - прийти туди, але є великі сподівання людей, що ми прийдемо”, - зауважив д-р Мирон Бендик.

Традиційний спецкурс, який вже п'ятий рік поспіль організовує ПМВ, цього року триватиме з 22 по 28 червня у Львівській духовній семінарії.

pmv.ugcc.org.ua

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next