АКТУАЛЬНО

Отець Тихон Кульбака провів духовні науки для працівників Патріаршої курії УГКЦ у Львові

П'ятниця, 13 березня 2015, 15:28
12 березня в монастирі отців редемптористів Святого Альфонса, що у Львові, відбулися реколекції для працівників львівського відділу Патріаршої курїї УГКЦ. Цьогорічним реколектантом був о. Тихон Кульбака, священик із Донецького екзархату УГКЦ, голова Комісії УГКЦ у справах єдності християн.

Священик протягом цілого дня духовної віднови ділився своїми духовними переживаннями з часу перебування в полоні, а також розповідав про життя УГКЦ на Донбасі. Душпастир під час реколекційних наук наголошував, що УГКЦ опинилися в новому для себе стані буття. Бо саме цю Церкву звинувачують у подіях, які розгортаються на Сході України.

«Вдячний Богові за досвід, який пережив, бо він був потрібний насамперед мені. Вважаю, що кожен християнин повинен у своєму житті якоюсь мірою пережити те, що переживав Христос. Якщо ми прагнемо наслідувати Ісуса, то повинні бодай на піввідсотка пережити Його муки», - сказав реколектант.

Міркуючи про війну, о. Тихон закликав усіх знайти в собі сили і опанувати себе. «Коли мене звільнили з полону, я опинився в іншому полоні. Фізично мене звільнили, однак душею й емоціями я не звільнився від того тягаря. Цей період життя був найтяжчим і найгострішим», - додав він.

Наприкінці дня духовної віднови о. Тихон закликав до молитви за навернення Росії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next