АКТУАЛЬНО

Отець Ігор Шабан у США представив бачення УГКЦ щодо релігійної ситуації в Україні

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 17:23
Отець Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ у сприянні єдності християн, з благословення Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослав узяв участь у роботі XVII круглого столу «Країна і релігійна свобода» («Ukraineand Religious Freedom») у рамках Ukraine`s Quest for Mature Nation Statehood у Вашингтоні.

Протягом дня на заході на трьох дискусійних панелях обговорювалася ситуація щодо релігійної свободи в Україні та перспективи міжконфесійного діалогу.

Дискусію відкрив Надзвичайний і Повноважний посол України у США Валерій Чалий. Відтак голова Департаменту у справах релігій Міністерства культури України Андрій Юраш окреслив релігійну ситуацію в Україні. Та доповнили картину представники різних релігійних спільнот України.

У своєму виступі о. Ігор Шабан відзначив, що для УГКЦ цей Форум є важливим, оскільки створює можливість представити наше бачення релігійної свободи та й взагалі сучасної релігійної ситуації в Україні.

Говорячи про сучасний стан релігійної ситуації в Україні, він зауважив, що ситуація на Сході України безпосередньо пов’язана зі станом релігійної свободи в нашій державі. «Це породжує дуже глибокі питання, чи Церква, заважаючи на занепад довіри до державної влади, бере на себе зобов'язання за демократію, яка є основою гідності людини? Чи Церква зможе допомогти усвідомити українцям їхній обов'язок дотримуватися принципу святості людського життя? Усі ці питання постають зараз в Україні і ми прагнемо задати їх міжнародному співтовариству», – сказав представник УГКЦ.

Також голова Комісії УГКЦ у сприянні єдності християн висловив вдячність США за надану за останні два роки допомогу. «Це є свідченням того, що США для України є надійним стратегічним партнером. Ця солідарність свідчить про справжні демократичні цінності, які зазвичай є цінностями християнськими. Ми, християни, сповідуємо християнські цінності, бо переконані, що вони є справжніми цінностями демократичної держави», – вважає о. Ігор Шабан.

Фото із сайту «Православіє в Україні»

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next