АКТУАЛЬНО

Отці Згромадження Воплоченого Слова провели традиційний молодіжний зимовий табір «Драгобрат»

Понеділок, 01 березня 2021, 16:04
Отці Згромадження Воплоченого Слова вже традиційно з 2013 року організовують для молоді щорічний лижний табір. Цього року такий табір проходив з 18 до 21 лютого.

У ньому взяли участь сорок один учасник: п’ятеро інструкторів з Києва та тридцять шестеро молодих хлопців та дівчат з парафії Різдва Христового, що в Івано-Франківську, молодь з інших парафій, де служать отці ЗВС, та їхні друзі.

Цьогорічний табір вперше відбувався на двох схилах. Перша група займалася на горі «Коза», що в Яблуниці, а друга на Драгобраті.

Під час цього християнського табору молоді хлопці та дівчата не тільки мали можливість кожного дня молитися Літургію та приступати до Святих Таїнств, а й супроводжувані лижними інструкторами навчалися майстерності лещетарства. Організатори табору вважають, що лижний спорт допомагає молодим людям наблизитися до Бога.

«Насамперед гірськолижний спорт – це дуже гарно, це можливість досвідчити велич Божої краси, яку відкривають зимові гори, – вважає  о. Лука Шаламай, ВС, – але це також вимогливий вид спорту, який чудово вчить особистої дисципліни і вміння долати багато страхів. Отож, які паралелі можна простежити між гірськолижним спортом та духовним життям: тримай погляд на поставленій цілі, щоб тебе не занесло на поворотах – так і в духовному житті – хоч би як життя тебе крутило, не відвертай свого погляду від Христа;  перш ніж розпочати спуск, НЕ БІЙСЯ – в духовній сфері це можна прирівняти до необхідності духовної відваги: не боятися довірити себе Богові; будь уважним щодо руху інших лижників, як тих, хто внизу, аби не «завалити» їх, так і тих, хто вгорі, – щоб не «підрізати». Неможливо любити Бога, якщо бракує милосердної любові до ближніх: слабших слід підтримати у випробуваннях, допомогти їм у труднощах, а за кращих варто порадіти з цілого серця, далекого від домішок заздрощів».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://iveukraine.com.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next