АКТУАЛЬНО

Отці салезіани провели день духовної віднови для родин

Середа, 26 грудня 2017, 00:31
24 грудня 2017 року в салезіанській спільноті святого Івана Боско у Винниках відбулася духовна віднова для сімей. Батьки мали нагоду прийти сюди разом зі своїми дітьми, для яких тут організували окрему програму.

Вступну розмову провадив отець Іван Мазуркевич, настоятель місцевої спільноти. У своєму слові він наголосив, що сім’я розглядається як домашня Церква, а також підкреслив через біблійні аспекти важливість християнського передання у родині. «Нас вчили молитися, ходити до церкви, робити щирі і добрі справи. Передання цього досвіду дітям дуже важливе», – наголосив він.

Синод УГКЦ на 2018 рік дав настанову: «Молитва в житті Церкви». Кожен із учасників зустрічі мав нагоду поділитися своїм молитовним досвідом. Присутні виокремили фактори, які допомагають будувати молитву і перешкоди, що виникають на шляху доброї молитви та методи боротьби із ними.

Отець Анатолій Гецянин зазначив, що метою зустрічі була духовна віднова, щоби поглибити нашу молитву у щоденному житті, навчитися її втілювати, переходячи від формальної. На завершення отці салезіани відслужили Святу Літургію, на якій усі разом роздумували над євангельською розповіддю про чоловіка, який справив велику вечерю і запросив багатьох.

«Він був добрим, справедливим, щирим, безкорисливим. Та всі однаково почали відмовлятися. Духовний аспект Євангелія у тому, що Бог споконвіку прагне вибудовувати щирі відносини з людьми. Ця вечеря є символом Євхаристійного бенкету, на який запрошені усі без винятку. Але всі відмовляються. Бенкет для нас символізує Божественну Літургію, Пресвяту Євхаристію, яка є вершиною нашої молитви», − такого висновку дійшли учасники духовної віднови.

«Наближаючись до Різдва Христового, дозвольмо Йому загостити у нашій домівці: через наше серце до нашого столу, від нашого столу – до наших близьких та рідних, від столу нашої домівки – до Євхаристійної спільноти. Господь прагне щирого спілкування і хоче прийняття. Зробімо так, щоб це Різдво було прожите в цьому дусі Євангелія. Продовжуймо будувати нашу сім’ю, спільноту в читанні Божого слова і в спільній молитві», – наголосив о. Анатолій Гецянин.

Перспективою аналогічних зустрічей є створення об’єднання християнських сімей, які глибоко переживають цінності віри і молитви у житті. Саме вони можуть стати фундаментом для духовної віднови і прикладом для інших через свою глибоку віру та передання її у сім’ях.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next