АКТУАЛЬНО

Отці салезіани з України беруть участь в Генеральній капітулі Салезіанського згромадження в Турині

Вівторок, 25 лютого 2020, 12:45
16 лютого в Турині Святою Літургією в базиліці Пресвятої Богородиці Помічниці Християн, яку очолив генеральний настоятель о. Анхель Фернандес Артіме, розпочала свою роботу двадцять восьма Генеральна капітула Салезіанського згромадження, яка триватиме сорок дев’ять днів – сім тижнів.

У Вальдокко, на околиці Турина, Генеральна капітула салезіан проходила шістдесят два роки тому. Цього року в зібранні беруть участь двісті сорок два салезіани, що представляють сім регіонів, на які поділене Згромадження. Тема капітули - «Якими є салезіани для молоді  сьогодні?». Салезіанську провінцію УГКЦ на цьому всесвітньому форумі представляють провінційний настоятель салезіан УГКЦ о. Кароль Манік та о. Андрій Платуш.

Генеральна капітула є найголовнішим знаком злуки Згромадження у своїй різноманітності. Вона є братерською зустріччю, під час якої салезіани спільно роздумують про те, як залишатися вірними Євангелію та харизмі засновника і бути чуйними до потреб часу та місця.

Кожний робочий день Генеральної капітули розпочинається з Утрені та Святої Літургії і завершується Вечірнею та словом «На добраніч!». Багатьох вразило слово «На добраніч!» кардинала архиєпископа з Марокко Крістобаля Лопес Ромеро, який, розповідаючи про свій досвід душпастирювання в Марокко, поділився думкою, що вважає недоречним плакати і нарікати, що християн стає щоразу менше, що салезіан стає щоразу менше і що в нас не достатньо салезіан. «Це правда, але це не є проблемою, що нас меншає або ми стаємо меншістю, проблема - бути неавтентичними і не значити нічого для інших, не жити відповідно до того Господнього покликання. Не є проблемою, що десять років назад салезіан було двадцять чотири тисячі, а тепер чотирнадцять тисяч. Бо якщо тих чотирнадцять тисяч салезіан будуть жити з переконанням свого покликання, то це буде прекрасно», – сказав кардинал.

Двадцять восьма Генеральна капітула Згромадження салезіан завершиться 4 квітня 2020 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next