АКТУАЛЬНО

Отці Згромадження Воплоченого Слова розпочали нову місію у Краматорську

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 11:00
20 жовтня отці Згромадження Воплоченого Слова розпочали своє служіння у Краматорську.

Ще минулого року владика Степан Меньок, екзарх Донецький, запросив отців Згромадження Воплоченого Слова, щоб вони заснували нову місію на теренах Донецького екзархату, зокрема в м. Краматорську, де вже більше року своє служіння звершують також і сестри служебниці Господа і Діви з Матара Чернечої родини Воплоченого Слова. Саме там неабиякої допомоги потребує місцевий священник, отець Василь Іванюк, багатолітній місіонер Донбасу, засновник місцевого Карітасу.

З нагоди цієї події в неділю, 20 жовтня, до Краматорська приїхали наші друзі, рідні, сестри СГДМ та наші третьочинці, щоб підтримати своєю присутністю та молитвами отців Петра Цідила, ВС, та Йосифа Поповича, ВС, які розпочали тут своє служіння як перші місіонери Згромадження Воплоченого Слова на Донбасі.

Урочистості розпочалися Божественною Літургією в місцевому храмі Святого пророка Іллі. Очолив Літургію протоігумен отців Згромадження Воплоченого Слова о. Антоній Вацеба, ВС, який представив отців місцевій громаді та побажав їм плідної праці на цій зболеній і зраненій війною українській землі.

Окремо отці також зустрілися із преосвященним владикою Степаном Меньком, екзархом Донецьким. Владика поділився із новими душпастирями своїм досвідом служіння, дав їм свої батьківські поради та уділив архиєрейське благословення.

Віримо, що наскільки ми, як Згромадження, будемо щедрі з Богом, йдучи на нові місійні терени, настільки й Господь буде щедрий до нас, благословляючи Згромадження новими покликаннями.

Пресцентр Згромадження


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next