АКТУАЛЬНО

Отці та сестри Воплоченого Слова провели реколекції для близько 40 чоловіків і жінок з усієї України

Понеділок, 09 серпня 2021, 14:33
З 4 по 8 серпня 2021 року при монастирях отців Воплоченого Слова в Івано-Франківську та монастирі сестер СГДММ у Бурштині відбувалися духовні вправи згідно з методом св. Ігнатія з Лойоли для 13 чоловіків та 21 жінки з різних міст України.

Такі заходи отці та сестри Чернечої Родини Воплоченого Слова проводять кілька разів на рік. Завдяки ігнатіанським реколекціям чимало людей мають чудову можливість духовно відновитися.

Практика духовних вправ дає змогу:

– краще пізнати Бога, щоби більше Його любити;
– відкрити Божу волю щодо себе й укріпитися, щоби слідувати за нею;
– відновити духовні сили;
– впорядкувати духовне життя;
– зробити чи осмислити свій життєвий вибір.

Наступні духовні вправи цього року проводитимуться з 13 по 17 жовтня, повідомляють у Згромадженні Воплоченого Слова.

Довідка

Святий Ігнатій Лойола – іспанський святий і містик. Книга його вправ вийшла українською мовою завдяки отцям єзуїтам та видавництву «Свічадо». Підручник «Духовних вправ», зазначають отці воплоченці, – справді цінна знахідка для будь-кого, хто прагне вдосконалюватися у духовному житті, перемагати свої невпорядковані прив’язаності, боротися зі своїми спокусами та гріхами і зростати в чеснотливому житті. Однак самої книги недостатньо, наголошують у Згромадженні Воплоченого Слова. Варто знайти час, усамітнитися і під проводом священника брати участь у духовних вправах, слухаючи науки, роздумуючи та беручи участь у духовних бесідах.

Незважаючи на те, що ігнатіанські духовні вправи були створені святим майже п’ять століть тому, вони не втратили актуальності і в наш час. Щобільше, вони – найкраща допомога в «реанімації» духовного життя. Ось як про них відгукувалися верховні єрархи Католицької Церкви:

– Вправи святого Ігнатія – завершений кодекс законів, яким треба користуватися всім добрим солдатам Христа (папа Пій ХІ);

– Для більшої слави Бога і спасіння душ, доброта Творця, у своєму дивовижному вимірі, уділила Церкві особливу допомогу через святого Ігнатія з Лойоли з необмеженим розвитком духовних вправ (святий Іван Павло ІІ).

Департамент інфомрації УГКЦ
за матеріалами Пресслужби Згромадження Воплоченого Слова

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next