АКТУАЛЬНО

Під час карантину молодь Тернопільщини змобілізувалася на молитву

Понеділок, 23 березня 2020, 12:41
Сотні молодих мешканців Тернопільщини, християнська молодь, спільноти УГКЦ Тернопільсько-Зборівсьокої архиєпархії, священники у колі своїх парафій розпочали посилену неперервну молитву у зв’язку з небезпекою поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Використовуючи соціальні мережі та сучасні засоби інтернет-комунікації, молодь негайно відгукнулася на заклик архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка та почала цілодобово молитися за недужих, за працівників медичної сфери, за людей слабких  і незахищених.

Спільнота «Українська молодь – Христові» організувала цілодобовий та неперервний ланцюг «Ісусової молитви», до якої залучено членів спільноти з різних осередків архиєпархії. «Молодь у Церкві жива, вона активна та свідома, – розповідає голова Тернопільського осередку УМХ парафії Покрови Пресвятої Богородиці Оля Плюсквік. – Кількість учасників молитовного марафону постійно зростає, що додає оптимізму. Ми усвідомлюємо всю небезпеку поширення вірусу, тому залишаємося вдома. Проте ми не можемо сидіти, склавши руки, і лише спостерігати, а об’єднавши наші зусилля, не покинемо цілодобовий молитовний марафон, поки епідемія не покине усіх нас».

Онлайн-молитва на вервиці у мережі Інстаграм священника архикатедри о. Романа Демуша (@romandemush) вже збирає понад тисячу молодих молільників кожного вечора о 21.00. «Ідея молитися вервицю в Інстаграмі виникла спонтанно. Причиною молитви стало відчуття безпорадності, – зізнається священик. – У цій небезпечній, невідомій і крихкій ситуації ми можемо хіба довіритися Богові».

Отець каже: «Інстаграм – це засіб комунікації між людьми, але в ці вечори я побачив, що він може допомогти комунікувати навіть з Богом, бо сам Христос сказав: «Де двоє або троє зберуться в моє Ім'я – там і Я серед них», а тут нас вчорашнього вечора молилося тисяча двісті п’ятдесят одна особа. Для декого – це було нагодою вперше взяти до рук вервицю. Для декого – це нагода молитися зі своїми дітьми. Для інших – просто почати молитися... З відгуків моїх підписників бачу, що такий спосіб молитви допомагає будувати домашню церкву. І це щось справді особливе».

Провід спільноти «Матері в молитві» повідомляє, що кожен день матері, окрім приватних молінь вервиці, читають повністю молитовний Псалтир, жертвуючи цю молитву за відвернення епідемії. Ініціативу цілодобової молитви підтримує молодіжна спільнота «Знамення» та члени ТУСК «Обнова». «Іскра любові» молиться вервицю до Божого Милосердя. Також старанними у виконанні молитовного правила є члени «Францисканської молоді».

Священники з різних храмів, духовних центрів проводять трансляції богослужінь та молитовних ініціатив, щоб підтримати вірних.

Митрополит Василь Семенюк закликав духовенство, чернецтво та вірних продовжити практику молитви о 21.00 за Україну, за оздоровлення хворих та медичних працівників. «Наші чернечі спільноти та спільноти вірних («Матерів в молитві», «Подружні зустрічі», «Лицарі Колумба», «Обнова», «УМХ» та ін.) просимо по змозі організовувати між собою цілодобові молитовні чування: молитву Псалтиря, Ісусову молитву, вервицю та ін. так, щоб кожен міг вдома взяти в них участь», – звернувся до вірних владика Василь.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next