АКТУАЛЬНО

Під час Різдвяних свят в Будапешті перебувала Зарваницька ікона

П'ятниця, 12 січня 2018, 15:49
Різдвяна свята в Будапешті розпочалися традиційно з Божественної Літургії в церкві Святого Михаїла, що на вулиці Ваці, 47. Святкову Літургію очолив о. Дам'ян Габорій, священик для українців в Угорщині. Своїм церковним співом прикрасив різдвяне Богослужіння місцевий хор «Новус».

У день Різдва Христового, після Божественної Літургії, відбулася святкова трапеза та концерт за участю гостей із України та української малечі з Будапешта. Із привітальним словом до присутніх в залі звернувся отець Дам'ян, який закликав замислитися над тим, що значить Різдво Христа в моєму житті.

Уже стало традицією, що на Різдво Христове до Будапешта приїжджають українці з усієї Угорщини.

Особливим моментом для української громади Угорщини  було те, що під час Різдвяних свят у церкві Святого Михаїла, де українська громада збирається на богослужіння, була виставлена для почитання чудотворна  ікона Матері Божої Зарваницької. Ікона прибула до Угорщини за сприяння владики Йосифа (Міляна), голови Пасторально-Міграційного відділу УГКЦ. Ця ікона була також виставлена в  угорському греко-католицькому храмі Святого Флоріана, де угорці мали можливість перед нею помолитися.

У час Різдвяних свят українські родини  в Будапешті відвідує різдвяний вертеп, який складається з діточок, молоді та дорослих. Його організувала  спільнота «Назаретські родини» при українській парафії Покрови Богородиці в Будапешті.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

За матеріалами: https://www.facebook.com/church.ugcc.in.hungary/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next