АКТУАЛЬНО

Під патронатом УГКЦ проведено екофестиваль у Сокалі

Вівторок, 26 липня 2016, 14:24
Екологічний захід розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії, під час якої єпископ Михайло (Колтун), голова Синодальної комісії у справах екології, виголосив науку про важливість збереження Богом сотвореного світу, щоб не сталося екологічної катастрофи світового масштабу.

Наприкінці спільної молитви єпископ зазначив, що цей фестиваль «ставить акцент на життя, на збереження світу, людей і всього сотворіння. Рідко ми так глобально мислимо, що нашим завдання є зберегти світ, але сьогодні це стає необхідністю».

Отець Ярослав Кащук, адміністратор катедрального храму, підкреслив, що сучасна Церква і громадськість має брати активну участь у збереженні Божого творіння. «Починати з маленького: від катехизації дітей, науки в школі, в навчальних закладах… вчити, куди викидати сміття, не купувати пластикових вінків… Фермери мають бути свідомими, що не можна із землі витягувати все, не можна підпалювати землі. Треба наголошувати, що порушення – це гріх супроти людей і Бога. Ми вклоняємося землі, цілуємо її, коли повертаємося із чужини, – продовжив отець Ярослав, – бо вона є наша мати, наша бáтьківщина, а ми її діти. Тому разом, як закликає Церква, маємо її берегти».

Єпископ Михайло поблагословив учасників із головної сцени фестивалю. «Бог, що сотворив світ, і це було добре, – продовжив владика, – захотів поділитися тим, що сотворив, з людиною. Він ввірив їй діло рук своїх – цей світ, щоб людина могла, споглядаючи на світ, величати, дякувати Богові, радіти та опікуватися цією землею, щоб так як сказав Бог: «щоб було добре». «Ми молимося за світ, за життя, за довкілля. Переважно ми просимо в Бога здоров’я, за наші буденні потреби, а сьогодні ми вибрали таку тему, щоб дякувати Богові за створений світ та щоб відновити в собі наше покликання – опікуватися Божим світом», – підсумував владика.

У заході взяли участь священнослужителі Сокальсько-Жовківської єпархії, які в деканатах відповідають за роботу Церкви у сфері збереження довкілля.

Прес-служба єпархії
sokaleparchy.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next