АКТУАЛЬНО

Підпис представника УГКЦ під Меморандумом про єдину Україну та єдину Українську Помісну Православну Церкву недійсний

Четвер, 20 листопада 2014, 13:02
Під час підписання в місті Рівному Меморандуму про єдину Україну та єдину Українську Помісну Православну Церкву був присутній настоятель громади УГКЦ у Рівному, який не мав повноважень підписувати не узгоджений із вищою церковною владою текст.

Про це йдеться в заяві Луцького екзархату УГКЦ з приводу підписання в м. Рівному Меморандуму від 13 листопада 2014 року.

Священикові, який перевищив свої повноваження і підписав Меморандум, винесено канонічне попередження. «Тому будь-які підписи представників УГКЦ у цьому Меморандумі є недійсними», - сказано в заяві, яку підписав владика Йосафат, Екзарх Луцький УГКЦ.

У Луцькому екзархаті звертають увагу, що текст Меморандуму не один раз змінювався, а сам документ був ініційований представниками обласної державної адміністрації. «Проте питання церковної єдності мають вирішуватися у форматі взаємної поваги, діалогу та узгодження самими Церквами», – наголошується в заяві.

«Ми вболіваємо над проблемою поділу, який існує між Православними Церквами в Україні. Наша Церква всіляко заохочує розвиток діалогу для досягнення єдності Православних Церков, але при цьому переконана, що такий діалог є внутрішньою справою самих православних вірних України», – відзначили в Луцькому екзархаті УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next