АКТУАЛЬНО

Паломництво до мощів апостолів Петра та Павла

Вівторок, 25 червня 2013, 04:06
24 червня 2013 року, в день Пресвятої Трійці, відбулася паломницька проща вірян і духовенства Одесько-Кримського та Донецько-Харківського екзархатів УГКЦ до храму Пресвятої Трійці, що у смт Відрадне (АР Крим).

Богослужіння розпочалися з Акафіста до святих верховних апостолів Петра та Павла. Відбувся також процесійний обхід із мощами святих апостолів довкола храму.

Святу Літургію очолив о. Макарій Ленів, ЧСВВ, протосинкел Одесько-Кримського екзархату. Йому співслужили отці з найближчих парафій. Додавав урочистості богослужінням церковний хор храму Покрови Пресвятої Богородиці із м. Євпаторії.

Отець Петро Керницький з Мелітополя виголосив науку про Божу любов, з якої кожен християнин повинен користати та обдаровувати нею ближніх.

Засновник храму Пресвятої Трійці п. Петро Токач розповів про те, як нелегко було привезти мощі святих верховних апостолів Петра та Павла. Проте за сприянням Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, владика Іриней (Білик) передав мощі до Кримської святині.

Кожен прочанин у цей святковий день мав можливість схилити голову перед мощами святих апостолів та приступити до мирування. Усіх було окроплено свяченою водою. Під час солодкого частування на подвір’ї храму капелан паломницького центру Святого Климента Папи Римського о. Йосиф Будай, ЧСВВ, подякував священнослужителям за те, що прибули з чисельними парафіянами.

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ
Фото: с. Миколая Бубен, Згр. св. Йосифа

 Довідка: Храм Пресвятої Трійці збудовано за сприянням п. Петра Токача та його родини. Щоденно тут відбуваються богослужіння для парафіян та відпочиваючих (Неділі та свята: 10. 00 – утреня, 11.00 – Свята Літургія; будні: 7.30 – утреня, 8.00 – Свята Літургія, 18.00 – вечірня). Опікуються святинею отці Василіани – 098 741 95 50.
ТЕГИ: проща, Ялта
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next