АКТУАЛЬНО

Паломництво християн-мігрантів до базиліки святого Антонія Падевського

Субота, 06 червня 2015, 16:15
Уже стало доброю традицією те, що кожного року в період підготовки до святкування дня Святого Антонія Падевського (13 червня), разом для спільної молитви на центральному престолі базиліки на честь цього Святого, збираються всі спільноти християн-мігрантів, котрі живуть в місті Падова.

Адже протягом цього періоду кожного дня до храму, в якому спочивають мощі цього великого Святого-чудотворця, здійснюють почергово паломництво вірні італійських Дієцезій (Єпархій), розташовані на території церковного регіону Трівенето, що в північно-східній частині Італійської Республіки. Для християн-мігрантів таким днем є завжди неділя.

Цього року таке паломництво припало на останню неділю місяця травня. Саме 31 травня о 12:15 розпочалося богослужіння італійською мовою в римському обряді, яке очолив єпископський делегат для мігрантів міста Падови дон Елія Фèрро. Обов’язковою складовою цього паломництва мігрантів є те, що кожна іноземна спільнота, присутня на такій молитві, частину богослужіння виконує своєю мовою. Українській спільноті випало читання зі Старого Заповіту та виголошення наміренні під час молитви вірних. Так захотіло Боже Провидіння, що наміренням, яке випало для нашої церковної спільноти, було запрошення помолитися за мир у світі та свободу віросповідання. Саме в цей час, коли наша Батьківщина переживає неспокій у зв’язку із агресією зі сторони країни-сусіда, молитва за мир є дуже актуальною і про це молилися всі присутні того дня в храмі Святого Антонія Падевського, ім’я якого є відоме у цілому світі та серед українського народу. Читання зі Святого Письма та намірення від імені української спільноти виголосив студент Папського навчального закладу Петро Проців, який тими днями перебував в місті Падова на запрошення капелана для українців у цьому місті.

Після прочитання євангельського уривку проповідь виголосив румунський греко-католицький священик Еціо Енріко Поп.

Того дня для вірних української та румунської греко-католицьких Церков припало свято П’ятидесятниці – Зіслання Святого Духа на апостолів. Хоча ці спільноти не мали можливості відповідно до літургічних приписів власних Церков звершити богослужіння, однак у фактичний спосіб стали свідками Христової заповіді: „Щоб усі були одно”, яку Ісус Христос висловив у своїй Архиєрейській молитві. Усі ми стали свідками того, що завдяки сопричастю та єдності різних народів, мов та традицій можемо спільно молитися та випрошувати у Господа потрібних ласк.

На завершення богослужіння усім вірним, присутнім в храмі, в урочистий спосіб було уділено благословення мощами Святого Антонія Падевського.

Прес-служба української церковної громади міста Падова

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next