АКТУАЛЬНО

Паломництво вдячності Чернечої родини Воплоченого Слова

Середа, 05 червня 2019, 14:22
2 червня Чернеча родина Воплоченого Слова провела паломництво вдячності до святинь Києва.

Три великі ювілеї:  35 років від часу заснування Згромадження отців у світі, 25 років від заснування провінції отців в Україні, а також 20 років від заснування провінції Згромадження сестер служебниць Господа і Діви Марії із Матара, що разом з отцями становлять єдину Чернечу родину Воплоченого Слова. Саме ці ювілейні дати спонукали отців, сестер та всіх мирян третьочинців наших згромаджень, відвідати з паломництвом вдячності Патріарший собор Воскресіння Христового та собор Святої Софії Київської.

Паломництво розпочалося урочистою Божественною Літургією, яку очолив у патріаршому соборі Отець і Глава УГКЦ Святослав Шевчук.

На завершення Літургії Блаженніший Святослав привітав усю Чернечу родину Воплоченого Слова з цими ювілеями, і в особі генерального настоятеля Згромадження отців о. Густаво Нієто, що прибув з Рима на це святкування, подякував усій чернечій родині за відвагу закласти свою гілку у візантійському обряді. За словами Блаженнішого Святослава, українські отці та сестри українізують цю чернечу родину, засновану в далекій Аргентині. Глава Церкви щиро подякував о. Густаву за працю отців і сестер в Україні.

Відтак отець Густаво висловив слова вдячності Блаженнішому Святославу, а також і всій Українській Греко-Католицькій Церкві за свідчення віри та збереження глибокої християнської традиції, як східна Католицька Церква свого права, у якій Згромадження також збагатилося і зросло.

Після завершення Літургії Блаженніший Святослав особисто зустрівся з генеральним настоятелем Згромадження Воплоченого Слова.

Після святкового обіду всі прочани відвідали також собор Святої Софії в Києві, як вияв вдячності Богу за вищезгадані ювілеї.

Пресцентр Згромадження Воплоченого Слова


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next