АКТУАЛЬНО

Паломництво знам'янчан Західною Україною

Понеділок, 22 липня 2019, 11:30
Паломники з м. Знам'янки, що на Кіровоградщині, та сіл району, близько 20 людей, завершили своє паломництво Західною Україною. Головна мета поїздки - відвідати Зарваницьку чудотворну ікону Матері Божої та помолитися за мир в Україні у відпустовому місці с. Зарваниця.

Усі учасники прощі мали можливість заглибитися в історію середньовіччя у Кам'янець-Подільській та Хотинській фортецях. Далі відвідали Кришталеву печеру с. Кривче та Джуринський водоспад с. Нирків.

13-14 липня Загальнонаціональна проща у с. Зарваниця, де всі притулилися до Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, помолилися за мир в Україні та у своїх наміреннях, скупалися у джерелі св. Анни, помолилися стації Хресної дороги та найбільш захопливим було відвідування гробу Господнього (Український Єрусалим).

Наступним нашим кроком були Карпати. Відвідали залізничний міст "Віадук" (Ворохта), згадали історію про Олексу Довбуша, пройшлися його скалами. Піднявшись на г. Маковицю (984 м) та полонину, побачили, як випасають овець, посмакували різними видами сиру... А спустившись вниз, кожен відчув себе рибалкою - ловили гірську форель.

Наступний день був найекстремальнішим - наша група піднялася на г. Говерлу (2061 м), за що кожен отримав медаль "Я підкокив/-ла Говерлу 2019".

Група молилася у різних храмах, каплицях; побачила будинок, у якому проживав Іван Франко, музей-будинок, де знімали фільм "Тіні забутих предків" с. Криворівня.

Дуже гарне ремесло збереглося у горах - ткання ліжників з овечої шерсті. У с. Яворові, що на Косівщині, одна із майстринь Ганна Копильчук провела нам майстер-клас із виготовлення ліжників.

У нашій подорожі були різні ринки, але найцікавішим був Коломийський ринок вишиванок. Знам'янщина вкотре збагатилася вишиванками.

Останній день подорожі - м. Чернівці. Притулилися до ікони "Надія безнадійним", подякували Матері Божій за подолані кілометри. Відвідали Чернівецький національний університет (1875 р.) та Музей побуту та архітектури.

Завершальною зупинкою був Вінницький музичний фонтан.

Подорож тривала 8 днів, подолано 2012 км.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next