АКТУАЛЬНО

Пам'ять Блаженнішого Любомира у Патріаршому соборі вшанували відомі українці

Понеділок, 03 червня 2019, 14:23
31 травня з нагоди другої річниці відходу Блаженнішого Любомира Гузара до вічності у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві відбувся вечір пам’яті «Блаженніший наших сердець».

Організаторами заходу виступила спільнота «Покоління Любомира». Як розповіли представники спільноти, 2019 рік - це Рік сім'ї, і саме тому за основу цього вечора пам’яті було взято спілкування Блаженнішого Любомира з матір'ю. Актори з Молодого театру під керівництвом Андрія Білоуса зачитували вибрані листи і всі присутні мали змогу зрозуміти всю побожність, мудрість і любов, в якій зростав Любомир Гузар: «Особливістю вечора стало ділення спогадами Юрія Шухевича - однокласника Любомира Гузара, а також прочитання віршів відомим українським поетом Іваном Малковичем. Музичними голосами вечора були хористи Патріаршого собору Воскресіння Христового та семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ, а чарівні ноти скрипки лунали з рук Марти Лабай».

Також наслідники життя Блаженнішого Любомира зазначають: «Людина живе доти, доки живе пам'ять про неї. Двері крипти відчинені щоденно для нашої з вами молитви та присутності. А окрім пам'яті, Блаженніший Любомир залишив нам неоціненний скарб у вигляді книг, слів та думок. Нехай вони слугують нам дороговказом на непростій життєві стежині».

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next