АКТУАЛЬНО

Пам’ять Героїв Небесної сотні вшанували в Оттаві (Канада)

Середа, 24 лютого 2016, 18:45
У вівторок, 23 лютого, українці Канади вшановували пам’ять Героїв Небесної сотні.

Біля стін Канадського парламенту о. Любомир Яворський, який зараз перебуває з офіційним візитом у Канаді, спільно з духовенством, громадськістю та інтелігенцією Оттави відслужив панахиду за Героїв Небесної сотні.

На молитві були: віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, посол України в Канаді Андрій Шевченко, а також представники всіх трьох парламентських партій та Сенату.  

У своєму слові до присутніх на молитві отець Любомир наголосив, що всі ми відповідальні за те, аби жертва Героїв Майдану не була марною: «Відзначаючи сьогодні річницю кривавих подій Революції гідності, згадуємо відважну українську молодь,  яка найпершою повстала і найпершою загинула. Молоді хлопці й дівчата сказали, що не хочуть жити в брехні, неправді й корупції. Отож, сьогодні ми повинні подивитися в очі одне одному і запитати: а що я зробив для того, аби подолати в нашому українському домі корупцію, ненависть і брехню?».

Протягом усієї молитви присутні тримали в руках портрети полеглих героїв Небесної сотні та чорні прапори. Церемонію вшанування пам’яті полеглих завершили виконанням гімнів України та Канади.

Прес-центр Департаменту
душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next