АКТУАЛЬНО

Пам’ять жертв Голодомору вшанували в Утрехті

Середа, 02 грудня 2020, 12:26
29 листопада в нідерландському Утрехті греко-католицька громада вшанувала пам’ять жертв голодоморів. «Навіть одна особа позбавлена поживи – аж надто» – фраза, яку вжив владика Гліб Лончина у слові про Голодомор, ранить у душу та змушує замислитися про те, що сталось дев’яносто років тому.

Звернення владики Гліба зачитав парох о. Микола Буцяк та закликав молитися за душі загиблих у тій страшній події. Зі словом звернення виступила секретар з культурно-гуманітарних питань Посольства України в Нідерландах Юлія Мариновська. Пані Юлія нагадала, що Голодомор був геноцидом українців. Вона наголосила, що нищення нації відбувалося в усіх сферах життя. Усе, що нас об’єднувало як українців. Тому важливо єднатися, берегти історію та пам’ятати тих, хто віддав найцінніше за народ України.

Аудіозапис свідчень тих, хто пережив ті події, викликав сльози на очах присутніх. «Ми пам’ятаємо та молимося, щоб жодну людину не спіткала така страшна доля», – запевнили вірні з Утрехта.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next