АКТУАЛЬНО

Пам'ятник братам Андрею та Климентію Шептицьким спорудять на Львівщині

Понеділок, 17 січня 2011, 13:06
Пам'ятник буде стояти біля новозбудованого храму в селі Прилбичі - на малій батьківщині братів Шептицьких. За словами скульптора Василя Гоголя, висота пам'ятника становитиме 4 м, а маса - понад 40 тонн.

Пам'ятник буде стояти біля новозбудованого храму в селі Прилбичі - на малій батьківщині братів Шептицьких. За словами скульптора Василя Гоголя, висота пам'ятника становитиме 4 м, а маса - понад 40 тонн.

"Пам'ятник має вигляд піраміди, перед якою сидять брати Шептицькі в рясах. Це символізує вічність ідей, які ці мужі втілювали своїми діями і помислами", - сказав скульптор. Виготовлений пам'ятник із каменю вапняку.

На сьогодні пам'ятник уже готовий, тривають роботи з благоустрою території. Вартість пам'ятника - близько 500 тис. грн, його фундатором буде п. Петро Писарчук.

Митрополит Андрей  був Предстоятелем Української Греко-Католицької Церкви в 1900-1944 роках. Климентій Шептицький - рідний брата Митрополита Андрея, архімандрит монахів Студійського уставу. Заарештований у зв'язку із незгодою перейти у православ'я і помер в ув'язненні у Володимирській тюрмі (Росія) у 1951 році. У 2001 зарахований до лику блаженних Католицької Церкви.

 

www.24tv.ua/news/1/1/68366

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next