АКТУАЛЬНО

Пам’ятник патріархові Йосифу освятили у Трускавці

Середа, 06 грудня 2017, 13:16
3 грудня в м. Трускавець Самбірсько-Дрогобицької єпархії освятили пам’ятник патріарху Йосифу Сліпому. Подію приурочили до 125-річчя від дня його народження. Урочистості розпочалися з Божественної Літургії, яку очолив Львівський митрополит Ігор (Возьняк) у співслужінні з місцевими владиками та священиками. На Богослужінні були представники обласної та міської влади, численні миряни.

По завершенні Літургії відбулося освячення пам’ятника. Монумент встановили на території церкви Покрови Пресвятої Богородиці з ініціативи пароха о. Володимира Боднарчука. Створив композицію скульптор Ярослав Скакун за фінансової підтримки мецената Лева Грицака. Це третій у світі пам'ятник патріархові Йосифові Сліпому в повний зріст. Подібні є в Тернополі та в Чикаго (США). 

Після чину освячення моршинський зразковий театр української пісні «Джерельце» представив господарям та гостям концертну програму. Завершилося свято урочистою академією на честь патріарха Йосифа.

 

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами прес-служби Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next