АКТУАЛЬНО

У Львові відслужили панахиду за Героя Небесної сотні Богдана Ільківа

Середа, 22 лютого 2017, 15:33
У середу, 22 лютого 2017 року, на полі почесних поховань (поле №67) Личаківського цвинтаря у Львові відбулася панахида за уродженця смт Щирець (Пустомитівський район) Героя Небесної сотні Богдана Ільківа у третю річницю його відходу до вічності та за всіх полеглих на Майдані та у війні на Сході.

Молитву під проводом о. Тараса Фітя, адміністратора парафії Пресвятої Тройці у Щирці, звершили родичі, односельці та приятелі Героя, а також ті, хто долучився до молитовного спогадування Героїв Майдану в треті роковини розстрілів.

По завершенні о. Тарас звернувся до присутніх зі словом підтримки і віри в Боже милосердя, наголосивши на особливому відчутті гідності і любові, яке змусило Героїв Майдану віддати життя за майбутнє України, і на значенні жертви, яку вони добровільно склали. «Ваше покоління виховувалося на прикладі фальшивих героїв. Ваші діти будуть виростати на прикладі справжніх героїв» – підкреслив ієрей.

Щирчани також помолилися на могилі ще одного односельця, Тараса Конкевича, що загинув в АТО на Сході України.

Довідка: Богдан Ільків отримав важке поранення від кулі снайпера на вул. Інститутській, 20 лютого 2014 року під час розстрілу Майдану Гідності у Києві. Помер у реанімації 17-ї столичної лікарні 22 лютого, похований на Алеї Героїв на Личаківському цвинтарі 24 лютого 2014 року.

www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next