АКТУАЛЬНО

Папа до Патріарха: «Через молитву і очищення сердець прямуймо до євхаристійного сопричастя»

Вівторок, 01 грудня 2015, 15:37
«Світ сьогодні дуже потребує примирення, зокрема, у світлі великого кровопролиття внаслідок нещодавніх терактів», – написав Папа Франциск у посланні до Константинопольського Патріарха Вартоломея І з нагоди празника святого апостола Андрія.

Святіший Отець висловив побажання «супроводити жертви терактів нашими молитвами та оновити наше заанґажування у справу тривалого миру, підтримуючи діалог між релігійними віруваннями», адже «байдужість та взаємне ігнорування приносять лише зневіру і, на жаль, також конфлікти».

За словами Єпископа Рима, зверненими до співбрата патріарха, для «поступу на нашому шляху до повного сопричастя» слід черпати натхнення «із жесту примирення» Папи Павла VI та Патріарха Атенагораса, які 50 років тому, 7 грудня 1965 року, підписали спільну декларацію про відкликання екскомунік 1054 року.

І хоч, як зауважує Святіший Отець, відтоді ще не були подолані всі розбіжності між Церквами, «відновивши в дусі взаємної довіри, пошани та милосердя стосунки любові й братерства, не залишилося перешкод для євхаристійного сопричастя», до якого слід прямувати «через молитву, очищення сердець, діалог та ствердження істини».

 

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next