АКТУАЛЬНО

Папа Франциск: «Без прохання про прощення шлях до єдності неможливий»

Неділя, 06 грудня 2015, 20:41
Провидінним збігом Папа Франциск назвав те, що 50-та річниця взаємного відкликання екскомунік між Римською та Константинопольською Церквами припадає напередодні відкриття Святого року Божого милосердя.

Про це він говорив після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 6 грудня 2015 року, пригадавши, що 7 грудня 1965 року, в навечір’я закриття Другого Ватиканського Собору шляхом підписання «спільної декларації Папи Павла VI та Вселенського Патріарха Атенаґораса», відбулася ця «незабутня подія між католиками й православними».

«Насправді провидінним є те, що цей історичний жест примирення, який створив передумови для оновленого діалогу між православними й католиками в любові та істині, спогадуватиметься саме на початку Ювілею милосердя. Без перепрошення перед Богом та між нами за гріх поділів неможливий справжній шлях до єдності», – наголосив Святіший Отець, закликавши вірних згадати у своїх молитвах також і Глав Православних Церков, молячись також за те, «щоб стосунки між католиками і православними завжди надихалися братньою любов’ю».

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next