АКТУАЛЬНО

Папа Франциск до учасників Міжнародної зустрічі на тему діл милосердя, яка проходить у Сараєво

Субота, 17 вересня 2016, 14:18
Я хотів би від усього серця привітати учасників зустрічі, організованої в Сараєво, яка присвячена темі Ювілейного року, темі матеріальних і духовних діл милосердя. Це важливе зібрання нагадує всім віруючим про значення піклування і турботи про нужденних: бідних мігрантів, біженців, ув'язнених, безробітних, хворих тілесно і духовно.

Щоб сприяти відродженню Європи, Церква, як турботлива мати, намагається з любов'ю йти назустріч ранам людства, аби залікувати їх бальзамом божественного милосердя. Тому я закликаю вас, представників європейського єпископства, дедалі більше залучати ваші громади і різні групи, що займаються ділами милосердя і соціальним служінням у справу сповіщення Євангелія всім тим, хто з тих чи інших причин втратив орієнтири у своєму житті.

Я продовжую мріяти про новий європейський гуманізм, якому потрібна пам'ять, сміливість, здорова і людська утопія. На цьому шляху гуманізації Європа, колиска прав людини і цивілізацій, покликана не лише захищати ті чи інші простори, а й бути матір'ю, яка породжує різні процеси, покликана бути плідною, оскільки поважає життя і дає надію на життя.

З такими прагненнями та побажаннями я закликаю всіх відшукати нові шляхи і способи, що гарантують тим, хто живе в Європі або приїжджає в Європу, здатність інтегруватися, які гарантують діалог і нове народження, аби стати єдиною сім'єю народів. Обіцяючи щиро молитися за те, щоб були побудовані мости і зруйновані стіни, які розділяють, я з радістю даю вам Апостольське благословення.

Пригадуємо, що 15-18 вересня в Сараєво (Боснія та Герцеговина) відбувається чергова зустріч Ради Європейської Єпископської Конференції на тему милосердя в Європі за прикладом служіння Жана Ваньє. 

www.ccee.eu

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next