АКТУАЛЬНО

Папа Франциск у першу річницю понтифікату: «Моліться за мене»

Четвер, 13 березня 2014, 12:54
«Моліться за мене», – ось таке коротке прохання отримали понад 10 мільйонів користувачів мережі Твіттер, які підписалися на отримання повідомлень від Папи. Ці слова облетіли світ у четвер, 13 березня 2014 року, у першу річницю понтифікату Святішого Отця Франциска.

Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Як знаємо, цю річницю Папа Франциск відзначає в атмосфері молитви й зосередження, оскільки вона збіглася з початком Великого посту та звичним періодом проведення духовних вправ у Римській курії. До молитви за провід Святого Духа в непростому служінні на чолі Вселенської Церкви Папа заохочує також своїх прихильників і всіх вірних.

Як відомо, 13 березня 2013 року новим Папою став 76-річний Хорхе Маріо Бергольо, аргентинський кардинал-єзуїт із Буенос-Айреса. Про це сповістив кардинал-протодиякон Римо-Католицької Церкви Жан-Луї Торан, вийшовши на балкон собору Святого Петра, щоб вимовити знамениту латинську фразу «Habemus papam» (У нас є Папа) і оголосити його ім’я Франциск.

Відтак на балкон головного католицького храму світу винесли хрест і новообраний Єпископ Рима з'явився перед віруючими, щоб виголосити традиційне благословення «Urbi et Orbi» (Місту і світу).

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next