АКТУАЛЬНО

Папа Франциск: «Народ, який не піклується про похилих віком та про дітей і молодь, не має майбутнього»

Четвер, 03 жовтня 2013, 18:00
Суспільство, яке хоче мати майбутнє, повинно подбати про похилих віком та захищати дітей і молодь. Про це за багатьох нагод, зокрема у рамках своєї першої апостольської подорожі, наголошує Папа Франциск.

У Посланні Святішого Отця до учасників 47-го Суспільного тижня італійських католиків, який проходив у середині вересня і був присвячений темі «Родина – надія і майбутнє італійського суспільства», знаходимо нагадування про те, що для християнської громади родина є «шляхом поколінь, які передають віру».

«Передумовою надії та майбутнього є пам’ять, – читаємо у згаданому листі. – Пам’ять про наших похилих віком є підтримкою для того, щоб прямувати вперед». За словами Папи Франциска, майбутнє суспільства закорінене «у похилих віком та в молоді». У перших через те, що «вони мають сили та відповідний вік, щоб розвивати історію», а в других – «що вони є живою пам’яттю». «Народ, який не піклується про похилих віком та про дітей і молодь, не має майбутнього, тому що зневажає пам’ять і обітницю», – пише Святіший Отець.

Запорукою здійснення цього є наявність необхідних цінностей у суспільстві, а джерелом їх формування - родина. Папа пригадує, що поняття сім’ї, яке пропонує Церква, бере за основу концепцію, запропоновану Книгою Буття, тобто єдність у різноманітності між чоловіком та жінкою та плідність цієї єдності.

Ця дійсність, за словами Святішого Отця, несе в собі добро для всього суспільства. Адже родина є першою школою «великодушності, щедрості, відповідальності, - школою, яка навчає перемагати певну індивідуалістичну ментальність, яка пробилася до наших суспільств. Підтримувати сім’ю, сприяти їй, цінуючи її фундаментальну та центральну роль, – наголошує Папа Франциск, – означає діяти на користь справедливого та солідарного розвитку».

 

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next