АКТУАЛЬНО

Папа Франциск не перестає молитися за примирення в Україні й закликає подолати непорозуміння

Понеділок, 02 червня 2014, 12:57
«З болем серця молюся за жертви протистоянь, які не припиняються в деяких регіонах України та в Центральноафриканській Республіці. Знову звертаюся з палким закликом до всіх втягнутих сторін, щоб були подолані непорозуміння та щоб терпеливо шукали діалогу та примирення.

"Нехай Марія, Цариця Миру, допоможе всім нам своїм материнським заступництвом. Маріє, Царице Миру, молися за нас!» – сказав Папа Франциск, зустрічаючись опівдні 1 червня 2014 року з паломниками, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, щоб помолитися недільну молитву до Пресвятої Богородиці.

Після проказування молитви «Царице Неба» Святіший Отець також пригадав, що цього дня відзначається Всесвітній день суспільних комунікацій, тема якого «Комунікація на служінні справжній культурі зустрічі». «Засоби комунікації можуть підтримати розвиток почуття єдності людського роду, солідарності та зобов’язання дбати про гідне життя для всіх. Молімося, щоб комунікація, в кожній своїй формі, була дійсно на служінні зустрічі між особами, спільнотами та народами, зустрічі, яка ґрунтується на пошані і взаємному слуханні», – побажав він.

У своєму повчанні Папа Франциск поділився роздумами про значення Вознесіння Ісуса на небо, адже в Італії та багатьох країнах воно переноситься на неділю після сорокового дня по Великодні. Він зауважив, що хоч Ісус повернувся до Отця, однак, залишається в історії людства силою та через дари Святого Духа. Він є поряд з кожним із нас, супроводжуючи, провадячи та підводячи з упадків. Христос також присутній через Церкву, послану Ним продовжувати Його місію.

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next