АКТУАЛЬНО

Папа Франциск передав слова солідарності українським кардиналам

П'ятниця, 21 лютого 2014, 12:31
У п’ятницю, 21 лютого 2014 року, під час молитви Третього часу, якою розпочався другий день засідань Консисторії кардиналів, присвяченої сім’ї, Папа Франциск скерував слова підтримки до українських кардиналів, які з огляду на похилий вік не прибули до Рима для участі в засіданнях.

Святіший Отець, зокрема, сказав: «Я б хотів надіслати вітання, не лише особисті, а й від імені вас усіх, українським кардиналам – Мар’янові Яворському, вислуженому Архиєпископові Львова, та Любомиру Гузару, вислуженому Верховному Архиєпископові Києва, – які цими днями багато страждають з приводу великих труднощів у своїй Батьківщині. Мабуть, було б добре, щоб від імені нас всіх надіслати таке вітання. Чи ви згідні?» – запитав Святіший Отець співбратів-кардиналів, на що присутні відповіли оплесками.

Папа також склав подяку кардиналові Вальтеру Касперу за вступну доповідь, яку він окреслив як «глибоке богослов’я», пронизане спокоєм та «виявом любові до Матері Церкви».

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next