АКТУАЛЬНО

Папа Франциск приєднався до вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років

Неділя, 24 листопада 2013, 13:53
24 листопада 2013 року, завершуючи Святу Месу з нагоди закінчення Року віри, Папа Франциск окремо згадав 80-ту річницю Голодомору. Святіший Отець сказав: «Вітаю українську спільноту, яка спогадує 80-ту річницю Голодомору, «великого голоду», викликаного радянським режимом, який спричинив мільйони жертв».

Із Вселенським Архиєреєм співслужили Патріархи та Верховні Архиєпископи Східних Церков, серед яких Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), як також єпископи УГКЦ з різних митрополій і єпархій України, європейських країн, Канади, США та Бразилії.

В Євхаристійному богослужінні взяли участь також і духовенство, богопосвячені особи, українська громада Рима та прочани з України, які прибули на прощу з нагоди 50-ї річниці покладання мощів святого Йосафата в базиліці Святого Петра у Ватикані.

 

Сайт Радіо Ватикану

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next