АКТУАЛЬНО

Папа Франциск привітав українських прочан

Середа, 28 серпня 2019, 17:25
У загальній авдієнції зі Святішим Отцем взяли участь українські греко-католицькі паломники та сестри Згромадження Служебниць Непорочної Діви Марії.

На площі Святого Петра у Ватикані з уст Папи Франциска знову лунало українське християнське привітання. «Вітаю учасників українського паломництва», – сказав він італійською мовою наприкінці загальної авдієнції у середу, 28 серпня 2019 року, а тоді додав українською: «Слава Ісусу Христу!», – на що багатоголосий збір прочан відповів: «Слава на віки».

Зустріччю з Папою Франциском розпочалося Всецерковне паломництво Української Греко-Католицької Церкви до Рима з нагоди 50-річчя посвячення собору Святої Софії. Подальшою програмою передбачено форум за участі членів товариства «Свята Софія», Літургію на гробі священномученика Йосафата в базиліці Святого Петра (29 серпня), Літургію в базиліці Святого Климента Папи (30 серпня), відвідини собору Святої Софії і розташованого при ньому Музею Блаженнішого Йосифа Cліпого, Велику архиєрейську вечірню під проводом Глави УГКЦ, показ документального фільму Олени Мошинської «Блаженніший» (31 серпня) та урочисту Божественну Літургію в неділю, 1 вересня, за участі всіх членів Синоду Єпископів УГКЦ.

Окремим словом Папа Франциск згадав присутніх на площі Святого Петра сестер зі Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, які зібралися у Вічному місті, прибувши з України та всіх місць служіння в різних частинах світу, щоби взяти участь у святкуваннях із нагоди 100-річчя народження для неба співзасновниці Згромадження блаженної Йосафати Гордашевської. Центральною подією стане Божественна Літургія в папській базиліці Санта Марія Маджоре, яку в четвер, 5 вересня, очолить Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами Синоду УГКЦ.

www.vaticannews.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next