АКТУАЛЬНО

Папа Франциск призначив наступний Синод Єпископів Католицької Церкви

Вівторок, 08 жовтня 2013, 16:52
У вівторок, 8 жовтня 2013 року, прес-центр Ватикану повідомив, що під час п’ятого засідання ХІІІ Звичайної загальної ради при Генеральному секретаріаті Синоду Єпископів, Папа Франциск призначив наступну ІІІ Загальну надзвичайну асамблею Синоду Єпископів, яка відбудеться від 5 до 19 жовтня 2014 року. Її тема: «Душпастирські виклики сім’ї у контексті євангелізації».

Пригадуємо, що до цієї Ради, чергові засідання якої закінчуються 8 жовтня, входить також Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Дві попередні позачергові Звичайні асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви були проведені 1969 та 1985 року. Перша з них, що тривала від 11 до 28 жовтня 1969 року, розглядала тему «Співпраця між Святим Престолом та Єпископськими Конференціями», а другий Синод Єпископів, проведений від 25 листопада до 8 грудня 1985 року, був присвячений 20-й річниці завершення Другого Ватиканського Собору. Згадані Синоди відбувалися два роки після проведення Звичайних загальних Синодів.

Також і наступна, ІІІ Надзвичайна асамблея Синоду Єпископів, пройде через два роки після завершення ХІІІ Загальної асамблеї Єпископів, що була проведена від 7 до 28 жовтня 2012 року на тему «Нова євангелізація для передавання віри».

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next