АКТУАЛЬНО

Папа Франциск призначив Єпарха української греко-католицької єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі

Субота, 08 жовтня 2016, 13:52
У суботу, 8 жовтня 2016 року, у Ватикані повідомлено, що Папа Франциск призначив владику Даниїла (Козлінського Нетто), дотеперішнього Апостольського адміністратора вакантного осідку (sede vacante) української греко-католицької єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина), єпископом цієї єпархії.

Владика Даниїл (Козлінський) народився 18 лютого 1952 року в місцевості Параізо (штат Парана, Бразилія). Спочатку навчався в Малій українській семінарії Святого Йосафата в місті Маллет, потім у римо-католицькій дієцезальній семінарії Святого Йосифа в Понта Гроссі, а згодом – у Василіанській школі в Куритибі. Після філософських і богословських студій у Римі та Бразилії 10 лютого 1980 р. отримав пресвітерське рукоположення. У 2006 році здобув бакалаврат з молодіжного душпастирства та катехитики в Папському Салезіянському університеті в Римі.

У червні 2007 року Папа Венедикт XVI призначив о. Даниїла Козлінського єпископом-помічником української греко-католицької єпархії в Куритибі, Бразилія, де він відповідав за душпастирство в регіоні Уніон-да-Віторія. Коли попереднього Апостольського адміністратора української греко-католицької єпархії в Аргентині Святослава (Шевчука) було обрано Главою УГКЦ, 22 червня 2011 року Святіший Отець призначив владику Даниїла Апостольським адміністратором цього вакантного осідку.

У 2013 році Папа Венедикт XVI призначив його також Апостольським візитатором для українців візантійського обряду, що проживають в Уругваї, Парагваї, Чилі та Венесуелі.

 

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next