АКТУАЛЬНО

Папа Франциск продовжив мандат Глави УГКЦ в Папській раді сприяння єдності християн

Вівторок, 06 лютого 2018, 12:11
Окремим декретом Святіший Отець Франциск продовжив Блаженнішому Святославу мандат членства в Папській раді сприяння єдності християн. Про це Главу УГКЦ у своєму листі повідомив кардинал Курт Кох, президент цієї декастерії Ватиканської курії.

Рішення Святішого Отця, ідеться в листі кардинала Коха, «зміцнює нашу з Вами тісну співпрацю та дає можливість і надалі збагачуватися Вашою компетентністю, гармонійно поєднуючи Ваші обов’язки та відповідальність із тими, що їх Святіший Отець доручив нашій декастерії».

Це вже другий п’ятирічний мандат членства Блаженнішого Святослава у Папській раді сприяння єдності християн з моменту його обрання Главою УГКЦ. Членами цієї декастерії є 15 кардиналів та інші експерти з питань екуменічного діалогу. Завданням Ради є плекання автентичного екуменічного духу згідно з декретом Другого Ватиканського Собору «Unitatis redentigratio» та співпраця з іншими християнськими Церквами.

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next