АКТУАЛЬНО

Папа Франциск провів відеоконференцію з Патріархом Кирилом

Середа, 16 березня 2022, 20:44
Святіший Отець Франциск провів розмову з Предстоятелем Російської Православної Церкви в контексті війни в Україні: об’єднати зусилля, щоб допомогти мирові та стражденним.

Ввечері 16 березня 2022 року Папа Франциск у супроводі кардинала Курта Коха, голови Папської ради сприяння єдності між християнами, провів відеоконференцію з Московським Патріархом Кирилом, з яким був очільник відділу зовнішніх стосунків Іларіон.

Як розповів директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні, у центрі уваги розмови була війна в Україні та роль християн і їхніх пастирів у тому, щоб зробити все можливе для того, щоби переважив мир.

Подякувавши Патріархові за зустріч, мотивовану бажанням вказувати, як пастирі, на дорогу до миру, Святіший Отець говорив про те, що «Церква  повинна послуговуватися не мовою політики, а мовою Ісуса». «Ми пастирі того самого святого люду, що вірить в Бога, у Пресвяту Тройцю, у Пресвяту Богородицю: тому ми повинні об’єднати зусилля, щоб сприяти мирові, допомагати стражденним, шукати дороги миру, щоб зупинити вогонь». Співрозмовники підкреслили «виняткову важливість переговорного процесу, який триває».

«Нашим обов’язком як пастирів, – вів далі Папа, – є бути поруч з усіма людьми та допомагати всім, хто страждає від війни. Колись також і в наших Церквах говорилося про священну, чи справедливу, війну. Сьогодні так говорити не можна. Розвинулося християнське усвідомлення важливості миру».

Співрозмовники погодилися на тому, що «Церкви покликані зробити внесок у зміцнення миру та справедливості». Папа Франциск підсумував: «Війни завжди є несправедливими. Бо ціну за них платить Божий люд. Наші серця не можуть не плакати перед обличчям убитих дітей і жінок, всіх жертв війни. Війна не є дорогою, на яку потрібно ступати. Святий Дух, який нас єднає, вимагає від нас, як пастирів, допомагати народам, які страждають від війни».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами VaticanNews

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next