АКТУАЛЬНО

Папа Франциск: «Реформа Церкви починається із реформи кожного з нас»

Середа, 04 серпня 2021, 11:43
Папа Франциск пригадав про питоме покликання Церкви, яким є євангелізація, а також поділився думками про необхідність реформи, яка повинна починатися від кожного з нас, проходячи через досвід молитви, любові та служіння.

«Властиве покликання Церкви – це євангелізація, що не означає займатися прозелітизмом. Ідентичністю Церкви є євангелізувати», – цими словами Папа Франциск розпочав представлення молитовного наміру на серпень 2021 року.

У серпні Святіший Отець пропонує замислитися над темою реформи в Церкві, наголошуючи, що «оновити Церкву зможемо лише розпізнаючи Божу волю в нашому щоденному житті та започатковуючи перетворення під проводом Святого Духа». Реформа, за його словами, починається із кожного з нас, і потребує «дозволити, аби Святий Дух, який є Божим даром у наших серцях, нагадував про те, що Ісус нас навчив і допомагав упроваджувати це в життя».

Тому Папа закликає розпочати реформу Церкви «реформою себе самих», без заздалегідь приготованих ідей чи ідеологічних упереджень, але «починаючи з духовного досвіду, з досвіду дару, з досвіду любові, з досвіду служіння». Він мріє про ще більш місійне рішення виходити назустріч ближньому та «перетворювати всі структури для євангелізації сьогоднішнього світу».

«Пам’ятаймо, що Церква завжди має труднощі, завжди переживає кризи, бо є живою, а живі речі переживають кризи. Лише мертві їх не мають», – нагадує Святіший Отець, заохочуючи: «Молімося за Церкву, аби отримала від Святого Духа благодать і сили реформуватися у світлі Євангелія».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами www.vaticannews.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next