АКТУАЛЬНО

Папа Франциск: «Той, хто говорить про мир, але підтримує війну, – лицемір»

Понеділок, 08 червня 2015, 14:37
«Недостатньо говорити про мир, слід творити мир. А той, хто лише говорить про мир, але не дбає про нього, той суперечить сам собі. А хто говорить про мир, але підтримує війну, наприклад, продаючи зброю, той є лицеміром. Усе просто...» – такою була відповідь Папи Франциска на одне із запитань, які прозвучали під час його повернення до Ватикану після завершення Апостольського візиту до Сараєво.

Темі миру Святіший Отець присвятив також проповідь під час Святої Меси, яку він очолив на стадіоні міста Сараєво. «Мир є мрією Бога, Божим задумом для людства, для історії, разом з усім сотвореним світом», – сказав Папа Франциск.

Проповідник наголосив, що цей задум миру, який Господь підготував для людства, завжди зустрічає опір з боку людини та з боку злого духа. Також і в наш час прагнення миру та зусилля, щоб його будувати, конфронтують із фактом, що сьогодні у світі існує багато збройних конфліктів, що є немов третьою світовою війною «в частинах».

Папа наголосив, що війна – це діти, жінки, похилі віком у таборах біженців, це вимушене переселення, це знищені будинки, дороги, фабрики, це, передусім, багато знищених людських життів. «Сьогодні, дорогі брати та сестри, з цього міста знову підіймається волання Божого народу та всіх чоловіків та жінок доброї волі: нехай ніколи більше не буде війни!» – мовив Святіший Отець. 

При цьому проповідник закликав не піддаватись ілюзіям, мовляв, мир залежить винятково від нас. Мир – це Божий дар, адже Господь вписує в нашому серці те, як слід поводитися, щоб бути справжніми будівничими миру. І лише примирившись із Господом Богом, людина може стати миротворцем, будівничим мирного співжиття. 

 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next