АКТУАЛЬНО

Папа Франциск: «Церква потребує не функціонерів, а місіонерів»

Понеділок, 15 серпня 2016, 13:34
Завдяки полум’ю Святого Духа ми покликані все більше ставати спільнотою проваджених і перемінених Ним осіб, сповнених зрозуміння, осіб, які мають широке серце та радісне обличчя.

Такими думками Папа Франциск поділився в неділю, 14 серпня 2016 р., коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» Христові слова: «Вогонь прийшов я кинути на землю, і як я прагну, щоб він вже розгорівся!». Про це повідомляє uk.radiovaticana.va.

Проповідник зазначив, що «сьогодні більше, ніж будь-коли, існує потреба у священиках, богопосвячених особах і мирянах, які відзначаються уважним апостольським поглядом, здатні зворушуватися та зупинятися перед нуждами й матеріальною і духовною бідністю, позначаючи шлях євангелізації та місії оздоровчим ритмом ближньості».

У світлі цього Святіший Отець із захопленням пригадав про численних священиків, богопосвячених осіб та мирян, які в усьому світі «з великою любов’ю та вірністю посвячуються звіщенню Євангелія, нерідко також і ціною свого життя». «Їхнє зразкове свідчення, – сказав він, – пригадує нам, що Церква не потребує бюрократів і старанних функціонерів, але захоплених місіонерів, яких пожирає запал нести всім сповнене розради слово Ісуса та Його благодать».

Отож, якщо Церква не приймає цього полум’я Святого Духа, то, за словами Папи, вона стає «холодною або лише літеплою Церквою, нездатною передавати життя, бо складається з остиглих чи літеплих християн». Тому, за його словами, варто, щоб кожен знайшов час на те, щоб запитати себе: «Яким є моє серце? Чи воно остигле? Літепле? Чи здатне воно прийняти цей вогонь?».

«І просімо Пречисту Діву Марію, – підсумував Святіший Отець, – молитися разом із нами і за нас до Небесного Отця, щоби Він вилив на всіх вірних Святого Духа, божественний вогонь, що розігріває серця і допомагає нам були солідарними з радощами і стражданнями наших ближніх. І нехай підтримує нас на нашій дорозі приклад святого Максиміліана Кольбе, мученика любові, свято якого відзначаємо сьогодні: він вчить нас, як жити полум’ям любові до Бога і ближнього».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next