АКТУАЛЬНО

Папа Франциск утворив митрополію УГКЦ в Бразилії

Понеділок, 12 травня 2014, 16:21
У понеділок, 12 травня 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск підніс дотеперішню єпархію Святого Івана Хрестителя УГКЦ в Бразилії з осідком у Куритибі до статусу архиєпархії та митрополичого осідку. Першим Архиєпископом-Митрополитом призначено дотеперішнього Єпарха владику Володимира (Ковбича).

Одночасно повідомлено про те, що Папа Франциск створив єпархію Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ з осідком у Прудентополісі, виокремивши її територію з новоствореної архиєпархії Святого Івана Хрестителя та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідку. Першим Єпархом новоствореної єпархії призначено владику Мирона (Мазура), дотеперішнього Єпископа-помічника Куритибської єпархії УГКЦ.

Слухати коментар владики Володимира про значення цієї події

Історія УГКЦ у Бразилії розпочалася з прибуттям до цієї країни місіонерів-василіан, які приїхали слідом за мігрантами, які понад 120 років тому вирушили за океан у пошуках кращої долі. Невдовзі приїхали також сестри служебниці. Апостольський екзархат для вірних візантійського обряду в Бразилії 1962 року створив святий Папа Іван ХХІІІ, а через дев'ять років його піднесено до гідності єпархії.

Першим єпископом був владика Йосиф (Мартинець). Після нього впродовж майже 30 років, від 1978 до 2006 років, єпархію очолював владика Єфрем (Кривий), а від 2006 року правлячим єпископом став владика Володимир (Ковбич), три роки раніше призначений єпископом-коадьютором. У грудні 2005 року повідомлено про призначення владики Мирона (Мазура) Єпископом-помічником Куритибської єпархії.

 

сайт Радіо Ватикану 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next