АКТУАЛЬНО

Папа Франциск відкрив шлях до канонізації блаженних Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ

П'ятниця, 05 липня 2013, 17:42
У п’ятницю, 5 липня 2013 року, Святіший Отець прийняв кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах святих, під час якої підписав деякі декрети, що стосуються канонізаційних та беатифікаційних процесів.

Перший з них – це визнання чуда за заступництвом блаженного Івана Павла ІІ, що відкриває шлях до проголошення його святим.

Іншими декретами визнано чуда за заступництвом Слуг Божих іспанського єпископа Альваро дель-Портільйо та іспанської черниці Марії Альгами Вальери, що дає підстави для їх беатифікації. Кандидатами до проголошення блаженними є також мученики, які віддали життя за віру під час громадянської війни в Іспанії. Визнання факту мучеництва стосуються наступні чотири декрети. Мова йде про дієцезального священика, 38 ченців та 3 черниць. П’ять інших декретів стосуються визнання геройськості чеснот п’яти праведників, наступним етапом беатифікаційного процесу яких має бути визнання чуда.

Вселенський Архиєрей також затвердив позитивний висновок Конгрегації щодо канонізації блаженного Папи Івана ХХІІІ та постановив скликати відповідну Консисторію Кардиналів, яка стосуватиметься також канонізації блаженного Івана Павла ІІ.

Як пояснив о. Федеріко Ломбарді, ТІ, речник Апостольської Столиці, шлях до канонізації блаженного Івана ХХІІІ, як виняток, відкрито без ствердження чуда, тобто, за спрощеною процедурою, згідно з волею Святішого Отця. Зрештою, вже є підтверджене одне чудо під час беатифікаційного процесу.

 

Радіо Ватикану 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next