АКТУАЛЬНО

«Близький до страждань Києва і його людей»: Папа Франциск відповів Віталію Кличку

Вівторок, 15 березня 2022, 16:59
Святіший Отець Франциск отримав від Віталія Кличка, міського голови Києва, листа із запрошенням здійснити візит до столиці України. У листі мер столиці також закликав Папу виявити співстраждання, стати з українським народом, спільно поширюючи заклик миру. У відповідь Святіший Отець Франциск запевнив у близькості до страждань киян і вкотре повторив, що не існує стратегічних причин, якими можна було б обґрунтувати вбивства дітей, невинного та беззбройного цивільного населення в Україні.

Про це, відповідаючи на запити журналістів, повідомив керівник пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні.

«Святіший Отець отримав листа від мера української столиці і є близький до страждань міста, до його людей, до тих, кому довелося тікати з нього, і до тих, хто покликаний ним управляти. Молиться Господеві, щоб вони були захищені від насильства», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Папа Франциск про Україну: «У Боже ім’я прошу, припиніть цю різню!»

Також Папа Франциск, зазначає Маттео Бруні, і для киян, і для всіх знову підтверджує заклик, яким звернувся минулої неділі в молитві «Ангел Господній»: «Для варварства вбивства дітей, невинного та беззбройного цивільного населення не існує стратегічних причин, якими це можна обґрунтувати: єдине, що потрібно, – це припинити неприйнятну збройну агресію, перш ніж вона перетворить міста в цвинтарі».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next