АКТУАЛЬНО

Папа Франциск вирушив у першу закордонну подорож – до Ріо-де-Жанейро

Понеділок, 22 липня 2013, 11:40
У понеділок вранці Папа Франциск вирушив у свою першу закордонну подорож, до бразильського Ріо-де-Жанейро на Всесвітні Дні Молоді. В римському аеропорту його проводжав прем’єр Італії Енріко Летта.

Папа сів у літак, тримаючи в руках чорний портфель. Під час довгого перельоту не передбачено традиційної прес-конференції з журналістами на борту літака. Як пояснили у прес-службі, Папа зустрінеться і особисто привітається з журналістами, що подорожують разом з ним, однак не буде відповідати на питання, як практикували у свій час Іван Павло ІІ і Бенедикт XVI.

Святіший Отець прибуде до Бразилії о 22:00 київського часу. В аеропорту його зустріне президент Бразилії Ділма Руссефф. Офіційна церемонія привітання відбудеться в палаці Ґуанабара, де розташований офіс губернатора міста. Там Папа виголосить свою першу промову.

Вже в понеділок в центрі Ріо відбудеться перша зустріч Папи з натовпом вірних. Опісля в програмі візиту Папи запланований відпочинок – приватний час. Франциск  буде проживати в єпархіальному осередку Сумаре, в тих апартаментах, в яких свого часу проживав Іван Павло ІІ.

Стосовно планів Папи і заходів безпеки, мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес зазначив, що Папа може робити все, що завгодно. «Ми не будемо йому нічого забороняти. Він може навіть їздити на ровері, прогулюватися чи сісти у відкритий автомобіль», – запевнив він. Слід додати, що стояти на службі порядку в дні візиту Папи буде понад 30 тисяч представників поліції і служби безпеки.

Організатори ВДМ очікують на візит близько 1,5 мільйона паломників.

Напружена програма візиту Папи почнеться в середу. В цей день він вирушить до марійного санктуарію в Апаресіді, де відправить Літургію. Після повернення до Ріо-де-Жанейро відвідає лікарню, що носить ім’я св. Франциска Асизького, де лікування проходять молоді наркомани і алкоголіки.

У четвер Папа поблагословить прапор літніх олімпійських Ігор, що відбудуться в Ріо у 2016 році. З цієї нагоди він також зустрінеться з представниками світу спорту. Потім відвідає бідний район Варґіна, а після обіду зустрінеться з учасниками ВДМ на площі Копакабана. Існує непідтверджена інформація про те, що у четвер Папа проведе особисту зустріч із паломниками на ВДМ з Аргентини.

В п’ятницю Папа уділити таїнство Сповіді молодим людям та зустрінеться з кількома молодими в’язнями в Архиєпископському Палаці. Там він очолить молитву «Ангел Господній», після чого пообідає з групою 12-ти представників молоді з різних країн. Програму п’ятниці завершить Хресна Дорога, яку Папа очолить на площі Копакабана.

На суботу запланована Служба Божа за участю єпископів, що прибули на ВДМ. Опісля – зустріч в Театрі Ріо-де-Жанейро з представниками влади і політичного життя Бразилії. А ввечір – молитовне чування з молоддю в районі Гуаратіба, що може вмістити близько 2 мільйонів осіб.

Кульмінацією ВДМ буде недільна Літургія під проводом Папи. На її завершення Святіший Отець оголосить, де відбудеться наступна зустріч молоді з усього світу.

http://popefrancis.org.ua/?p=824

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next