АКТУАЛЬНО

Папа Франциск: «Війна – це безумство»

Понеділок, 15 вересня 2014, 13:50
«Війна – це безумство, яке ще й досі не послужило уроком для людства». Ці слова Папи Франциска прозвучали в неділю, 14 вересня, після проказування молитви «Ангел Господній» з паломниками з усього світу, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані. Закінчивши Святу Месу в базиліці Святого Петра у Ватикані, він уділив святе таїнство Подружжя 20 римським нареченим.

Роздумування перед молитвою «Ангел Господній» Вселенський Архиєрей присвятив празникові Воздвиження Чесного Хреста, який за григоріанським календарем відзначався 14 вересня. Він наголосив, що хрест наново повертає нам надію. В Ісусовому хресті об’явилася найвища Божа любов до людства. Прославлений хрест Ісуса – це наша єдина справжня надія, це знак безмежної Божої любові, знак нашого спасіння, дорога, що веде до воскресіння.

Після проказування молитви «Ангел Господній», посилаючись на суботні відвідини австро-угорського кладовища та військового меморіалу в Редіпулья на півночі Італії з метою вшанування всіх полеглих під час усіх війн, а нагодою для цього було відзначення 100-річчя початку Першої світової війни, та пригадуючи, що в тій війні загинуло коло восьми мільйонів молодих воїнів та приблизно сім мільйонів цивільних осіб, Святіший Отець сказав: «Це змушує нас зрозуміти, наскільки війна є безумством! Безумством, уроки якого людство ще й досі не засвоїло, бо після неї ще була Друга світова війна і багато інших воєн, який точаться ще й сьогодні. Коли ж, нарешті, ми засвоїмо цей урок? Закликаю всіх поглянути на розп’ятого Ісуса, щоб зрозуміти, що ненависть і зло перемагаються прощенням та добром, що воєнна відповідь тільки збільшує зло і смерть!» – закликав Папа Франциск.

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next