АКТУАЛЬНО

Папа Франциск згадав жертв “жахливого голоду в Україні, спровокованого радянським режимом”

Вівторок, 27 листопада 2018, 10:57
Звертаючись до вірних після молитви “Ангел Господній” у неділю, 25 листопада, Святіший Отець згадав про жертв Голодомору в Україні та закликав до молитви за “такий бажаний мир у цій рідній країні”.

“Учора Україна вшановувала роковини Голодомору, жахливого голоду, спровокованого радянським режимом, що призвів до мільйонів жертв. Нехай величезна рана минулого буде закликом до всіх, щоб подібні трагедії більше ніколи не повторилися. Молимося за цю рідну країну і такий  бажаний мир у ній”, - звернувся до світу Папа Римський.

Додамо, що з нагоди вшанування  85-х роковин Голодомору інші представники ієрархії Католицької Церкви висловили їхню солідарність з українським народом. кардинал Гуалт’єро Бассетті, Президент Єпископської Конференції Італії, у своєму листі до української громади в Італії наголосив, що “пам’ять про Голодомор, геноцид українського народу, - це не лише погляд назад, а й передання майбутнім поколінням попереднього досвіду, щоб не втратити пам'ять про жахіття минулого”.

Кардинал Крешенціо Сепе, Архиєпископ Неаполя, під час вшанування жертв Голодомору в його катедральному соборі в неділю 18 листопада, висловив слова солідарності з українським народом: “Єднаємося з вами у молитві за жертв великої трагедії, спровокованої комуністичною владою – геноциду українського народу з його незчисленними людськими, соціальними, релігійними наслідками”.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next