АКТУАЛЬНО

Папа поблагословив рішення Синоду УГКЦ про обрання єпарха Кам’янець-Подільського

Вівторок, 10 вересня 2019, 13:05
Єпархію, яка простягається на теренах Хмельницької області, очолить дотеперішній парох української парафії Святих Сергія і Вакха в Римі о. Іван Кулик.

У вівторок, 10 вересня 2019 року, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск надав свою згоду на обрання всечесного отця Івана Кулика, пароха парафії Святих Сергія і Вакха у Римі, єпархом Кам’янець-Подільським УГКЦ, яке здійснив Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви.

Біографічна довідка

Владика-номінат Іван Кулик народився 16 березня 1979 року в Переволоці, Тернопільська область. Священиче формування розпочав у Тернопільській вищій духовній семінарії, а завершував у Люблінській семінарії в Польщі, після чого 8 травня 2005 року отримав пресвітерське рукоположення.

Від 2005 по 2009 о. Іван навчався в Папському патристичному інституті «Augustinianum», здобувши ліценціат з патристики. Під час навчання здійснював душпастирську опіку в українських греко-католицьких громадах в різних містах Італії. У 2009 році був призначений адміністратором української парафії Святих Сергія і Вакха в Римі, парохом якої став 2013 року.

Кам’янець-подільська єпархія

11 грудня 2015 року у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець поблагословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Кам’янець-Подільської єпархії з осідком в м. Хмельницькому, виокремивши її з території Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідкові. До призначення єпарха адміністратором цієї єпархії був митрополит Тернопільсько-Зборівский Василь Семенюк.

Див. також: Декрет заснування Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ

Згідно з декретом Блаженнішого Святослава про заснування Кам'янець-Подільської єпархії, вона охоплює Хмельницьку область. Назва єпархії походить від м. Кам’янця-Подільського, однак осідок єпископа розташований в м. Хмельницькому. Єпархія межує із Чернівецькою єпархією на півдні, із Бучацькою єпархією і Тернопільсько-Зборівською архиєпархією на заході, із Луцьким екзархатом на півночі та із Київською архиєпархією на сході. Єпархія розділена на Хмельницький і Кам’янець-Подільський протопресвітерства.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами www.vaticannews.va


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next