АКТУАЛЬНО

Папа привітав чорнобильців з України та пригадав про збірку для гуманітарних потреб України

Середа, 20 квітня 2016, 12:56
Вітаю паломників, що прибули з України та Білорусі в рамках міжнародної конференції з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії.

"Знову підносячи молитви за жертви цієї катастрофи, висловлюємо вдячність рятівникам та визнання всім ініціативам, покликаним полегшити страждання і виправити завдану шкоду. Христос воскрес!" – з таким привітанням наприкінці загальної аудієнції в середу, 20 квітня 2016 року, Папа Франциск звернувся до групи ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і переселенців із Чорнобильської зони, які приїхали з України та Білорусі.

Крім того, Святіший Отець пригадав про те, що наступної неділі відбудеться збірка для гуманітарних потреб постраждалих від війни в Україні. «Населення України вже довший час страждає від наслідків збройного конфлікту, багатьма забутого. Як знаєте, – сказав Глава Католицької Церкви, – я закликав Церкву в Європі підтримати оголошену мною ініціативу вийти назустріч цій надзвичайній гуманітарній ситуації. Уже наперед дякую тим, які зроблять великодушний внесок у цю ініціативу, що відбудеться наступної неділі, 24 квітня».

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next