АКТУАЛЬНО

Папа: «Синод – це вияв життя Церкви, а не конференція, парламент чи сенат»

Вівторок, 06 жовтня 2015, 13:08
У понеділок, 5 жовтня 2015 р., виступом Вселенського Архиєрея у Ватикані відкрилася перша сесія ХVІ Загальної асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви на тему «Покликання і місія сім’ї в Церкві та сучасному світі». А урочисте відкриття Синоду відбулося в неділю під час Святої Меси в базиліці Святого Петра.

Папа Франциск вказав, що основою синодальних праць і роздумувань буде Instrumentum laboris (Робочий документ), розроблений Радою Синоду, включаючи підсумки відповідей Єпископських Конференцій та інших інституцій.

Святіший Отець наголосив на духові колегіальності та синодальності, закликаючи провести Синод в дусі сміливої відвертості, з пастирською та доктринальною ревністю, мудрістю та щирістю, завжди маючи перед очима добро Церкви, сімей та спасіння душ.

Папа Франциск підкреслив, що Синод – це не конференція, не парламент чи сенат, де приходять до спільної згоди. Навпаки, Синод є виявом життя Церкви, яка прямує разом, щоб відчитувати дійсність очима віри та Божим серцем. Церква запитує себе про вірність скарбові віри, що для неї не є музеєм, на який слід дивитися, ані навіть не для того, щоб його зберегти, але живим джерелом, з якого сама Церква втамовує спрагу, щоб у свою чергу гасити спрагу інших та пролити світло на скарб життя.

За словами Папи, Синод відбувається в лоні Церкви і святого Божого люду. Крім того, Синод є захищеним простором, де Церква зазнає дії Святого Духа.

Господь Бог є завжди більшим від людської логіки та розрахунків, зазначив Святіший Отець. Він закликав відкритися на дію Святого Духа з апостольською відвагою, євангельською покорою та довірливою молитвою.

«Розпочинаємо наш шлях, призиваючи допомогу Святого Духа та посередництва Пресвятої родини – Ісуса, Марії та святого Йосифа», – закінчив Папа Франциск своє слово на відкритті першої сесії Синодальної Асамблеї. 

 

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next